ARBRES D’ALGENDAR El Taller pre-laboral Arbres d’Algendar, mitjançant l’activitat de recuperació de varietats locals de fruiters i horticultura ecològica, pretén afavorir la inserció sociolaboral de persones que es troben en …

Arbres d’Algendar


ARBRES D’ALGENDAR

El Taller pre-laboral Arbres d’Algendar, mitjançant l’activitat de recuperació de varietats locals de fruiters i horticultura ecològica, pretén afavorir la inserció sociolaboral de persones que es troben en risc d’exclusió social.

Aquest projecte, situat a les finques d’Es Canaló i S’Aranjassa, al barranc d’Algendar, té com a objectiu general que els participants aconsegueixin les habilitats mínimes necessàries per dur a terme i mantenir una feina. Actualment es treballa mitjançant activitats relacionades amb la producció d’arbres fruiters de varietats locals, la jardineria autòctona i l’horticultura ecològica.

Així, els participants, podem adquirir habilitats bàsiques i aprenen a cultivar hortalisses, a mantenir un jardí en bones condicions o a reproduir arbres fruiters mitjançant les diferents tècniques: empelt, estaca, llavor. Els arbres fruiters de varietats locals, després d’un procés de creixement de dos anys al barranc, es comercialitzen al mateix viver situat a s’Aranjassa, al barranc d’Algendar, a Taller Mestral i a diferents centres de jardineria, viver del GOB i cooperatives agrícoles. Així, s’afavoreix la conservació a llarg termini de les varietats tradicionals d’arbres fruiters.

Al projecte es realitzen activitats d’educació ambiental a infants i joves.

Tot aquest procés permet la realització d’un taller pre-laboral, on es pretén millorar, recuperar o consolidar aquelles habilitats socials necessàries per afavorir la seva inclusió social.

BARRANC D’ALGENDAR: (Terrenys des Canaló i s’Aranjassa)

https://mestralmenorca.org/arbres-dalgendar/

Casa Rural S’Aranjassa:

Aquest projecte compta amb el suport de:


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip