Recollida de roba i botigues Moda re- Càritas Diocesana de Menorca ha consolidat la recollida de les donacions de roba a través dels 48 contenidors que hi ha instaurats als …

Recollida de roba i Botigues Solidàries


Recollida de roba i botigues Moda re-

Càritas Diocesana de Menorca ha consolidat la recollida de les donacions de roba a través dels 48 contenidors que hi ha instaurats als diferents municipis de l’illa. Aquests han acostat la reutilització del tèxtil a la població i, al mateix temps, han permès potenciar el taller de roba aconseguint els objectius socials, laborals i mediambientals que Càritas persegueix per tal d’afavorir a les persones que es troben en major vulnerabilitat.

Fem una bona valoració de la iniciativa engegada al 2013. Durant el 2022 hem recollit més de 300.000 kg. de roba de les quals hem gestionat més del 99%.

 

Mapa Contanidors

En el nostre model de reciclatge el 100% del residu tèxtil recollit s’aprofita.

L’objectiu del programa tèxtil és gestionar la recollida, reutilització, preparació per al reciclatge, donació i venda del tèxtil. Basats en una economia circular, treballem per a ser líders en creació d’ocupació social, gestió eficient dels processos de recuperació i reciclatge tèxtil i autosuficiència econòmica.

Els productes que per la seva composició o estat no poden ser reutilitzats, es reciclen i converteixen en draps industrials, material d’aillament acústic, tèrmic…

Actualment, en aquest taller hi ha una monitora responsable del taller, una persona auxiliar i 4 treballadors/es d’inserció.


Trenca els estereotips de la segona mà i troba a les nostres botigues moda 100% ètica: espais moderns i peces de vestir úniques i assequibles que aposten pel consum responsable, la cura del planeta i la generació d’ocupació.

Les botigues Moda re- , a més de ser l’última fase del cicle de gestió de la roba usada, són els espais que permeten visualitzar els valors del nostre projecte: cura a les persones i al planeta.

Aquests espais socials i solidaris estan enfocats a crear oportunitats laborals per a persones que per algun motiu es “han quedat enrere” i afavorir la dignificació de l’entrega social de roba a persones vulnerables acompanyades per Càritas, contribuint a crear un món més just, igualitari i sostenible.

Actualment tenim 6 botigues solidàries: MAPA BOTIGUES, on venem la roba i altres objectes de segona mà. Aquestes no funcionarien sense la important ajuda que aporten els més 100 voluntaris.

Els beneficis de les vendes es reinverteixen en el projecte, que té com a principal objectiu la inserció sociolaboral de col·lectius en risc d’exclusió a través de l’economia social.

MAPA CONTENIDORS

MAPA DE LES NOTRES BOTIGUES SOLIDÀRIES


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip