El Taller pre-laboral Mestral, a través de l’activitat de gestió de residus voluminosos, pretén afavorir la inserció sociolaboral de persones que es troben en risc d’exclusió social. Té com a …

Tallers ocupacionals Mestral


El Taller pre-laboral Mestral, a través de l’activitat de gestió de residus voluminosos, pretén afavorir la inserció sociolaboral de persones que es troben en risc d’exclusió social.

Té com a objectiu general que els participants aconsegueixin les habilitats mínimes necessàries per dur a terme i mantenir una feina. Actualment a Mestral hi ha 4 pre-tallers ocupacionals: fusteria, roba, botiga i transport-magatzem. Podem fer feina gràcies a les donacions rebudes de manera directa o mitjançant el servei de recollida de mobles i altres objectes aprofitables, tant de particulars com empreses. Així, els objectes, són recepcionats al taller de magatzem i derivats als diferents tallers, on són restaurats o recuperats, fins a sortir a la venda a les nostres botigues solidàries.

Al taller de fusteria, els participants, guiats pel monitor, restauren mobles antics, reparen o, fins i tot, fabriquen mobles nous amb llenyes reutilitzades. Al taller de roba, aquesta es classifica, tria, selecciona i prepara per a ser comercialitzada com a roba de segona mà. Les peces que no són reutilitzables ni recuperables s’envien a altres institucions de la península que fan tasques similars a la de Mestral. A més de roba i mobles, a les nostres botigues de segona mà també hi trobem altres objectes i curiositats: electrodomèstics, roba, joguines, llibres, plats i olles, objectes decoratius, i mil coses més.

Les persones, que comencin en qualsevol de les diferents línies o tallers, desenvoluparan tasques lligades a l’activitat de recuperació i tractament de residus, únic material amb el que fa feina Mestral. L’objectiu és millorar, recuperar o consolidar aquelles habilitats socials necessàries per afavorir la seva inclusió social.

Al projecte es realitzen activitats d’educació ambiental a infants i joves.

Comprant a Mestral i botigues solidàries esteu participant a tirar endavant el projecte d’inserció social i laboral de Càritas. Els ingressos generats  amb les vendes ens serveixen per al propi manteniment econòmic del projecte i de l’entitat.

 

Per a més informació: http://www.mestralmenorca.org

 

  • MESTRAL CIUTADELLA (C/ Fusters nº37, Ciutadella).
  • MESTRAL MAÓ (C/ Xipre 4 – cantonada C/ Itàlia Poima-Maó).

 


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip