«Sé part del nostre compromís», proposta de Càritas per al Nadal 2018 Càritas vol sumar el màxim nombre de persones al compromís solidari de millorar la vida dels més vulnerables. …

«Sé part del nostre compromís», proposta de Càritas per al Nadal 2018


«Sé part del nostre compromís», proposta de Càritas per al Nadal 2018
Càritas vol sumar el màxim nombre de persones al compromís solidari de millorar la vida dels més vulnerables.

Seguint la línia de sensibilització llançada l’any passat amb el missatge “Sé part”, la Campanya de Nadal 2018 de Càritas vol reforçar aquesta trucada a la solidaritat perquè el màxim nombre de persones se sumeixen al compromís de millorar la vida dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu que la campanya d’aquest any vol subratllar per impulsar, sota el lema “Sé part del nostre compromís”, la col·laboració de tots en la lluita contra la desigualtat i la pobresa.

El sentit cristià de la celebració del Nadal ens obre la mirada de Déu fet home i nen en cada rostre ferit. Davant tots aquests proïsmes exclosos, la Campanya de Càritas ens convida a deixar-se tocar per la realitat per mobilitzar la capacitat d’acolliment i compassió que habita en cadascun de nosaltres, impulsant-nos a sortir a la trobada de qui necessita ser escoltat i acompanyat, i a fer-nos xarxa i comunió amb totes les persones que creuen i lluiten per la pau, la justícia i el ben comú.

La celebració del naixement del Salvador en un estable de Betlem “perquè no hi havia lloc en la posada” corre parella a una realitat que segueix repetint-se avui en tantes famílies descartades, sense lloc entre nosaltres, empeses a l’exili o als marges de la societat.

És un moment de l’any en el qual es renova l’oportunitat de trobar la novetat de Déu en nosaltres i en els altres, i de recrear la vida (NaVIDAd) i les relacions. És temps de trobada i d’obrir fronteres, les físiques i personals, les del nostre pensament, per rebaixar prejudicis i pors a l’hora de conèixer i reconèixer a l’altre, d’estimar i estendre els braços, i deixar que el cor es faci de nou carn, sensible al desvaliment de l’ésser humà. És temps per ser part del compromís contra la pobresa que Càritas posa en joc allà on les condicions de precarietat són més intenses.

El rostre de la solidaritat

Amb aquesta Campanya de Nadal, Càritas vol seguir fidelitzant el suport de centenars de milers de col·laboradors que, ja de manera gratuïta com és el cas dels 84.000 voluntaris, bé a través de la generositat de milers de donants, permeten desenvolupar cada dia els seus programes d’acció social per a milions de persones empobrides.

Com reflecteixen les xifres recollides en la Memòria anual d’activitats, més de 3 milions de persones han estat acompanyades dins i fora d’Espanya per les 70 Càritas Diocesanes del nostre país, amb el sosteniment dels 353 milions d’euros invertits en un ampli repertori de programes socials i projectes de cooperació.

De la dimensió del compromís econòmic privat amb les finalitats de Càritas dóna bon compte el fet que 73 de cada 100 euros manejats per la Confederació a Espanya procedeixen de donants particulars i empreses solidàries que han decidit “ser part”.


Logotip
Logotip
Logotip
Logotip